Sokáig azt gondoltam, hogy fujfuj… egy gép, csak ott állni kell rajta, és ígéretek teljesülnek maguktól, mint valami csoda: fogyaszt, narancsbőrre hat, feszesebb lesz a test…

Persze mindezt rendkívül rövid idő alatt, hiszen a mai embernek lett kitalálva, csak napi 10 percet kell rajta állni, ez a mai rohanó világban egy főnyeremény. Minden utcasarkon van belőle, nagy táblák hirdetik a fitt-érzést. Olyan passzív , nem kell csinálnom semmit -szerű volt az egész.

Kb. ez volt az, ami nekem átjött belőle. Így aztán túl is léptem rajta, félresöpörtem az agyamban, sokáig nem izgatott a dolog…

Egészen addig, míg egyszer belefutottam abba, hogy egy szülés körüli időszakkal foglalkozó, számomra hiteles  szakember használja ( Jenny Burrell ). Aztán dr. Mercola-nál is láttam. Utánaolvasva rájöttem, hogy igazából ez egy aktív terápia, remekül használható kiegészítő terápiaként, ha megfelelően alkalmazzuk.

Tudtad, hogy igazából az űrhajósoknak találták ki, hogy visszaérkezés után a csontsűrűségüket növeljék?

A gyors billegő, vibráló mozgás következménye, hogy testünk alkalmazkodni próbál , gyors izomösszehúzódások jönnek létre, akaratlanul, a helyzetérzékelő reflexeken keresztül.

Ha ezt az ingert kombináljuk aktív mozgással a platón, egy egészen új terhelést kap az idegrendszer, a mélyizmok, ami a szülés utáni időszakban is nagy segítség lehet. Szuperül lehet kombinálni eszközökkel a használatát, és a testhelyzeteket is variálhatjuk rajta.

Hatása:

– keringésjavítás

– izomtónus változás

– propriocepció javulása ( testérzékelés) pl. bokasérülések, térdműtétek után, vagy gátizom problémák esetén)

– csontépítő sejtek aktivizálódása

– SMR hengerrel kombinálva szuper lazító

kinek lehet jó?

– sportsérülés után

– Parkinson betegségnél csökkenhet a remegés.

– SM nél javulhat a koordináció

– idős korban stabilitás javítására

– szülés utáni rehabilitáció részeként 

( feszes gátizom esetén nem ajánlott első körben, csak ha oldódott a feszülés) 

Itt is érvényes a fokozatosság betartása, én azt ajánlom, kezdj stabil felszínen mozogni, ha itt jó a mozgásminőséged, tovább tudsz lépni a vibrációs tréningek irányába.